Uncategorized

Afstres din hverdag med simple tiltag

Hvorfor blev du stresset? Hvorfor blev din kollega? Din ægtefælle? Din nabo? Var det fordi, de ikke kunne holde til hårdt arbejde, hvor der produceres noget? Det behøver faktisk ikke at være tilfældet, og er det faktisk sjældent. Stressen behøver ikke hænge sammen med, at du producerer for meget eller for lidt på jobbet. Stressen kan endda komme, når du slet intet arbejde bedriver. Det er derfor ikke til at afgøre, hvem der bliver stresset, og hvorfor de blev det på det tidspunkt. Fokus må derfor være på, hvordan du undgår selv at blive ramt af stress på din arbejdsplads.

De rette arbejdsrammer

At mangle kontorartikler er en plage på ethvert kontor. Det giver ikke direkte stress at mangle kuglepenne, mapper eller toner, men skal bare være i orden, så arbejdet kan forløbe gnidningsfrit. Du finder kontorartikler på kontor-papir.dk. Og netop det gnidningsfrie hjælper også mod stress. Ofte skyldes irritationer over manglende papir i printerrummet eller forkerte mødebooking, at du selv skal håndtere disse bekymringer på jobbet – det giver mere arbejde, mindre overskud.

Det må dog kraftigt frarådes, at du påtager dig flere arbejdsopgaver, selvom du mener, det giver bedre mening. For mere arbejde giver en større byrde og mindre overskud til dit eget arbejde. Lad det ekstra arbejde blive ude af dine hænder, det giver mindre stress at stole på, at kollegerne klarer jobbet.

Bevar en sund kommunikation

Kollegerne er også en god stressafleder. I et moderne liv bruger mange af os mere tid med vores kolleger end med vores partner, børn og venner. Kolleger ser din stress, ser din hverdag og ser dig mere end nogen anden. De kan være med til at råbe vagt i gevær, når stressen er tydelig. Men de kan også være med til at holde den borte ved at holde en god og rar tone, ved at have samtaler om jeres arbejde og den stress og jag, der hører med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *