Uncategorized

Guide: Populære træningsøvelser i hjemmet

Danskerne er glade for træning. Og i dag går rigtig mange danskere faktisk jævnligt i fitness – og ellers træner de gerne i hvert fald ugentligt på en eller anden måde. Men i takt med at vi er blevet så glade for at få motion i hverdagen, er der også flere af os danskere, der faktisk søger alternative træningsformer, som ikke er afhængige af, at vi forlader hjemmet.

Dette skyldes i den grad, at tid er blevet den knappe ressource for rigtig mange af os. Og når vi kigger ned gennem skemaet for vores hverdag, er det ikke nemt at kunne finde tid til træning og transport også. 

Men med en voksende efterspørgsel kommer også en større oplysning. Og heldigvis er motion og fitness da heller ikke afhængig af, at man er på et bestemt sted. Derfor har vi også i denne artikel samlet nogle af de hyppigste træningsformer, der bliver anvendt i hjemmet. Læs med videre, og bliv inspireret af, om du også kunne erstatte turen til motionscenteret med et hjemligt alternativ.

Træning uden hjælpemidler

Der er selvfølgelig en klar forskel på ens træning, afhængigt af om man er vant til at benytte hjælperemedier eller ej. Men er man ikke nødvendigvis nødt til at skulle bruge noget som helst, er der faktisk en række øvelser, man kan lave udelukkende med kroppen.

Du kender dem nok bedst fra gymnastiktimerne i folkeskolen. Og ja, de er måske ikke vildt inspirerende. Men ikke desto mindre har man i årevis benyttet sig af nogle helt almindelige træningsøvelser både professionelt og på amatørbasis, der faktisk er ganske effektive. Og her tales naturligvis om armbøjninger, rygbøjninger, squads, planke osv.

Disse øvelser er i sig selv relativt kedelige. Og det kan være utrolig svært at finde motivationen til at skulle lave sådanne øvelser, mens man samtidig har dagligdagsopgaver som rengøring, opvask og måske fliserens. Men netop derfor har man også opfundet apps til netop at højne motivationen.

Med de såkaldte træningsapps kan man nemlig få et program, der er specielt egnet til at komme alle muskelgrupper rundt. Og i app’en har man gjort det hele lidt sjovere ved at sætte tid på og holde statistik med ens performance. På den måde kan man også se, om man bliver bedre med tiden.

Træning med hjælpemidler

Er man dog ikke villig til at gå på kompromis med styrketræningen og de klassiske vægtløft, kan man også sagtens indrette sig således, at det er muligt. 

Man skal nemlig sjældent bruge et helt fitnesscenter for at kunne lave de øvelser, der er nødvendige. Og selvom det da er rart at have alle de smarte maskiner, kan man faktisk med andre øvelser lave præcist de samme øvelser uden – hvor man blot har en enkelt eller to vægte.

Her kan man igen alliere sig med en af de smarte fitness-apps, der er på markedet. For med en professionel app kan man nemlig sammensætte programmer, som kommer hele vejen rundt, og sikre en stabil træning. Og på den måde kan man faktisk med et par vægte og en telefon flytte hele fitnesscenteret ud i garagen og spare transporten og medlemskontingentet helt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *