Fritiden

Fodboldfan for nybegyndere

Findes der noget skønnere end at storme afsted efter en fodbold på en lun formiddag i juni med et helt hold af sine kammerater? Nej vel? Men hvad nu, hvis man aldrig rigtigt har fået ret meget andet af fodboldkulturen ind i blodet end bare reglerne? Hvis man føler, at man bare spiller spillet, men ikke dyrke den fodboldfeber, der indhyller sportens andre fans? Danmarks nationalsport er og bliver fodbold, og hvis ikke, man er med på kutymen og jargonen OMKRING sporten, så er man bare ikke helt en del af fanfællesskabet. I stedet for at ærgre sig over at være udenfor, så kan man læse med her og finde ud af, hvad der skal til, for at blive en vaske ægte roligan med klaphat, fadøl og kommentarer om dommerkendelser.

Kend din sport!

Først og fremmest er det vigtigt, meget vigtigt, at man får sat sig grundigt ind i reglerne i fodbold. Det kan ikke understreges nok, at hvis man ikke kan kende sin offside, så bliver man aldrig optaget i klubben som en del af fodboldgutterne. Hvis man er i tvivl om reglerne, så klik her! Først, når man kan bedømme en forkert dommerkendelse med det samme (før kommentatoren selv påpeger det) ved man, at man kan reglerne godt nok. Derudover er det også vigtigt at have sat sig ind i de forskellige holds spillere, managere, nye indkøb osv., så man ved, hvad der er på spil for det enkelte hold. En sejr eller et nederlag har ofte større konsekvenser for det enkelte hold, den enkelte spiller eller den enkelte manager, end den uindviede ikke-fan kan forstå, så ved at kunne overskue det store billede viser man, at man ved, hvad man snakker om. Dette kan virke som en uoverskueligt stor opgave, men hvis man ikke orker at sætte sig så grundigt ind i alle detaljer om alle hold i hele verden, så kan man starte i det små ved for eksempel kun at sætte sig grundigt ind i den tyske eller engelske liga. Når man så har fået godt styr på den, kan man altid opgradere senere til flere forskellige, nationale ligaer.

Kend din jargon!

Når man er fodboldfan er der også et stort socialt aspekt ved den fritidsinteresse. Derfor er det også vigtigt, at man kan finde ud af at holde den muntre tone blandt gutterne, man ser fodbold sammen med. Det går for eksempel ikke at heppe åbenlyst på det modsatte af, hvad resten af gruppen hepper på. Ligeledes er det anset som usmageligt, hvis man hele tiden mener, at man selv er den, der kan dømme bedst i kampen – også bedre end de andre kammerater og dommerne tilsammen. Vær heller aldrig en dårlig taber, det er der aldrig nogen, der gider at høre på. Tab og vind med samme sind, det er jo trods alt ikke én selv, der taber ude på banen foran titusindvis af tilskuere, hvis tingene ikke skulle gå som man håbede på. Så varm stemmen op til ”Vi sejler op ad åen” og på med klaphatten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *