Fritiden

Kom ud at vandre – det er sundt for krop og sjæl

En god vandretur er rart for krop og sjæl. Uanset hvor man er i verden skal man ikke langt ud af byen, før det begynder at gå op og ned. Der er dog nogle lande, der er bedre end andre. Skal man for eksempel til Norge er der mulighed for at kravle på klipper og man vælger selv sine udfordringer. Hvis man har hele familien med, er der både noget for de små og de store. Der er kort sagt mulighed for at tilpasse turen alt efter hvilke behov man har. Fælles er dog, at luften er frisk og man som regel har det hele for sig selv. Men når du pakker kufferten, skal du i hvert fald huske et par gode vandresko.

Mange typer fodtøj at vælge i mellem

Der er mange typer af fodtøj, og det kan ofte være svært at vælge lige det, som passer til dine behov. Samtidig er det en jungle af muligheder, man nemt kan fare vild i.

Kan man godt lide at vandre, kræver det en langtidsholdbar sko, der tilpasser sig foden, som både er slidstærk og fleksibel. Den skal klare al slags vejr fra det sjaskvåde til det helt tørre.

Derfor bør du helt klart vælge vandrestøvler med læder. Både til dig selv og din familie.

Læderet har den egenskab, at det tilpasser sig foden og med den rette behandling holder de utroligt lang tid, så man ikke behøver på samme måde at skifte vandresko. Du slipper dermed for både at skulle ud og vælge nye sko og ikke mindst gå dem til hele tiden.

Duft og patina er vigtigt

Men det er ikke kun på holdbarheden, at læderstøvlen vinder over løbeskoen. Læderet ånder og dufter i forhold til den syrlige lugt, som den mere indelukkede løbesko giver. Det er jo ikke bare skoen, der lugter efter en lang dag i skoven. Samtidig giver slid og hyppigt brug af din sko både karakter og stil. Støvlen støtter også hele foden og det er en stor fordel, når man skal gå på forskellige former for underlag eller ligefrem skal kravle på klipperne.

Samtidig er der mange valgmuligheder, når det gælder læder. Det kan være lige fra hvor bløde de skal være til modtagelighed for snavs.

Vælg den sko, der får dig til at føle dig godt tilpas

Jo mere du bruger skoen jo mere personlig bliver den. Der er noget specielt ved et par vandresko, der har fulgt en gennem mange ture. De minder dig om særlige oplevelser sammen med familien eller alene med naturen. Når de er gået til, føles de som en naturlig forlængelse af din fod.

Det er med god grund, at læder har vist sig at være det foretrukne materiale, for uanset om det så er tøj eller møbler, så har læderet vist sig at have den gode kombination af nostalgi, tilpasningsevne og langtidsholdbarhed, som gør det til en god investering.

Med et par gode vandrestøvler i læder går man sjældent galt i naturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *