Huset

Gode opskrifter til microbølgeovnen

I en travl hverdag er der ikke altid tid og overskud til at stå timevis i køkkenet at kokkerere til familien. Og slet ikke hvis man er single og bor alene. Derfor er det nemt at kaste sig ud i madlavning lavet i en microbølgeovn.

Nemme og lækre opskrifter

Det er nemt og hurtigt at lave mad i en microbølgeovn. Nemt fordi retterne ofte ikke er særlig komplicerede og hurtigt fordi du ikke behøver at vente et kvarter på at ovnen er varmet op. Derudover behøver maden kun ganske kort tid i microbølgeovnen sammenlignet med en almindelig ovn. Der er utallige af gode og lækre opskrifter at kaste sig ud i og en del af dem kan du se her. Ved at lave microbølgeovnsretter sparer man en masse opvask i form af gryder og pander. Ønsker du for eksempel at lave havregrød til børnene om morgenen er det meget nemmere at lave det i microbølgeovnen. Man behøver ingen gryde, vandet skal ikke koge og grøden er færdig i løbet af to minutter. Nemmere kan det næsten ikke gøres. Der findes også masser af simple aftensmadsretter man kan kaste sig ud i. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Hvis man ikke har en microbølgeovn så skal man ikke fortvivle. Der findes nemlig en masse lækre opskrifter på nettet som kan laves i almindelig ovn eller som ikke kræver en ovn overhovedet. Det kan være alt fra opskrifter som en lækker broccolisalat til lakseroulade eller rawfood. Listen er lang og man behøver ikke at være ekspert i et køkken for at turde at kaste sig ud i retterne. Der er nemlig opskrifter til selv den mest uerfarne kok, men også til ham den garvede der er vant til at stå mange timer i køkkenet og lave de mere komplicerede retter. Der er altså noget for en hver smag. Det kan også være man vil overraske ungerne med lækre kakaopandekager, eller de kan måske selv være med til at lave dem. At give børn mulighed for at være med til at lave mad sammen med de voksne er ægte kvalitetstid og de vil som voksne også have nemmere ved at kaste sig ud i kunsten at lave mad. Så gør dine børn en tjeneste og lær dem være med der hvor madlavningen foregår.

Rust dine børn

En god måde at ruste børn til at kunne klare sig selv til at stå egne ben, inklusiv at lære dem at lave mad, er at sende dem på et efterskoleophold, for eksempel som på siden her. På mange af skolerne bliver eleverne nemlig sat i gang i køkkenet, hvilket giver dem et enormt forspring i forhold til deres jævnaldrende. En vigtig ting når man flytter hjemmefra er nemlig at man har de basale køkkenfærdigheder i orden, så man ikke er tvunget til at tage hjem til mor hver weekend for at få fyldt maddepoterne op. De lærer at tage varer på dem selv, så de en dag kan stå på egne ben uden at forvente at nogen ordner alting for dem. En fordel for både børn og forældre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *