Uncategorized

Hundens kost – Det skal du være opmærksom på

Man ønsker selvfølgelig at passe så godt på sin hund som muligt og at sikre sig, at de har det godt. Derfor kan det også være en god idé at sætte sig ind i, hvad man skal være ekstra opmærksom på, når det kommer til hundens kost som eksempelvis hvilken slags mad, der kan være direkte sundhedsskadelig for hunden at indtage. 

Være opmærksom på disse ting når du køber færdiglavet foder

Nogle producenter af hundefoder kan finde på at sætte såkaldte ”fup-vitaminer” på foderets deklaration, så dette er du nødt til at være ekstra opmærksom på. Hundefoder indeholder typisk vitamin A, vitamin B, vitamin C, vitamin D, vitamin E samt vitamin K, og hvis der står andre end disse vitamintyper, så er der stor sandsynlighed for, at der er tale om fup-vitaminer, hvilket betyder, at de vitaminer, som er skrevet på deklarationen, enten er forældede betegnelser eller betegnelser for noget, som ikke er vitaminer. Du skal også være opmærksom på producentens ordvalg på pakningen, da nogle producenter kan finde på at anvende nogle kreative formuleringer, som har til formål at vildlede dig som forbruger. Der er stor forskel på, om der står på foderets pakning, at foderet indeholder lam eller lammekød, da ”lammekød” indikerer kvalitetskød, som ikke er affaldsprodukter som brusk eller lignende. Dette samme gælder for foder, hvor der på pakningen står ”biprodukter”, da dette ofte dækker over affaldsprodukter som ben, fødder, kornrester osv. 

Det må din hund IKKE spise

Her kan du se en oversigt over hvilken slags mad, du under ingen omstændigheder bør fodre din hund med. 

  • Chokolade

Chokolade indeholder stoffet theobromine, som kan forårsage epileptiske anfald eller blodprop i hjertet hos hunden. Påvirkningen afhænger af hunden størrelse, og stoffet bliver i hunden krop 14 – 20 timer efter indtagelse.

  • Frugter med sten

Stenene fra frugter som eksempelvis kirsebær eller blommer indeholder cyanid, som kan forårsage cyanidforgiftning hos hunden, hvilken kan medføre nyre- og leversvigt.

  • Kaffe, te og cola

Hunde kan ikke tåle koffein. 

  • Nødder

Fosforindholdet i nødder kan medføre blæresten, og især valnødder er giftige for hunde og kan efter indtagelse medføre anfald.

  • Løg

Dette gælder især rå løg, purløg og hvidløg, som kan forårsage blodmangel hos hunden. Dette gælder dog ikke, hvis du har købt kosttilskud, som indeholder hvidløg – det kan du rolig give din hund, da hunde godt kan tåle hvidløg i kontrollerede mængder. 

  • Rå dej

Rå dej kan give din hund mavesmerter.

  • Rosiner og vindruer

Hunden kan få alvorlige nyreproblemer ved at spise rosiner eller vindruer. Man ved endnu ikke hvilke stoffer, det er, der ødelægger nyrerne, og nogle hunde kan sagtens spise dem, uden at de nogensinde mærker noget til det. Dog bør man ikke tage chancen og give sin hund hverken rosiner eller vindruer. 

Find masser af god kvalitetshundemad lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *