Her får du en række gode kriminalpræventive råd som sikrer dit hjem
Sikkerhed er også præventivt
Rigtigt mange danskere oplever på et tidspunkt i livet at blive udsat for indbrud. Selvom hvert af disse tilfælde er helt unikke, og selvom der bliver stjålet forskellige ting og forbrydelserne bliver begået af forskellige personer, så er resultatet ofte det samme. Den værste konsekvens ved et indbrud er nemlig typisk den utryghed og den følelse af invasion, som bliver siddende længe efter at de stjålne genstande er erstattet og hjemmet er ryddet op igen. Dette betyder, at der er rigtigt mange grunde til at tænke over, hvordan et indbrud kan forebygges. For mange er et indbrud nemlig kun noget som sker idet det bliver begået og i form af dets efterspil, men et indbrud er faktisk en lang proces. En proces, som starter allerede ved den måde som man vælger at sikre sit hus på.
Det kan dog være svært at vide hvordan man bedst garderer hjemmet imod indbrud, og her er det vigtigt med nogle gode kriminalpræventive råd. Sikrer man hjemmet ordentlig, er risikoen for indbrud nemlig meget mindre. Der er mange tilgange til sikring af hjemmet, men en god idé er at konsultere et af de mange kompetente, professionelle firmaer som findes derude. Her kommer alligevel nogle generelle råd til nogle forholdsregler, som alle bør tage sig.
Lys og lyd er nøglen
For det første, så er det et anerkendt faktum at langt de fleste tyve går efter hjem hvor beboerne tydeligvis ikke er hjemme. Er man væk, kan man derfor vælge at skabe illusionen om at man stadig er der ved hjælp af et tænd-sluk-lys. Et sådant apparat er blot en lille elektronisk boks, som man kan koble til sin stikkontakt. Her kan man indstille tid og intervaller, og på den måde kan man sørge for at lysene i de forskellige rum med jævne mellem rum tænder og slukker. Dette giver indtrykket af, at der er personer som bevæger sig rundt i hjemmet.
Det nok mest klassiske, men også mest effektive, værn imod ubudne gæster er uden tvivl en tyverialarm. Denne alarm kan komme i flere udgaver men den er oftest enten koblet til en form for bevægelsessensor. Det vil sige at alarmen kan slås til når man går ud, og automatisk sætter i gang når en dør åbnes eller når nogen bevæger sig rundt i hjemmet. Har man koden til at afkoble alarmen gør dette intet, men har man ikke får man problemer. Nogle alarmer er blot høje og vækker opmærksomhed, imens andre endda er direkte koblet til en alarmcentral som sender folk ud for at undersøge postyret når alarmen aktiveres. Lige meget hvilken form for kriminalpræventive tiltalt som man vælger at benytte sig af, så er det vigtigt i hvert fald at gøre noget. For at statistikkerne omkring indbrud skal brydes er eksperterne nemlig enige om, at der er vigtigt at danskerne gør noget selv. På denne måde undgår man også at udsætte sig selv og sine nære for dårlige oplevelser.