Teknologien

Hvad er forskellen på en normal computer og en gaming computer?

Når det kommer til computere, så er det blevet klart, at ”gaming computeren”, er blevet en hel underkategori af computere i og for sig. Men hvor lægger forskellene egentligt henne?
Jo det kan være svært at komme med et entydigt svar, fordi opdelingen ikke er helt vildt klar. Der er dog nogle fællestræk, som du kan lære mere om. Med disse træk under armen, så er der god chance for, at du langt bedre kan navigere i computernes verden!

Grafik, og hvordan det skal køres

Sider som Webcafe.dk har i lang tid skrevet om forskellige former for hardware til computere – én af disse er grafikkort.
Der findes en form for grafikkort i alle computere, for det er grafikkort, som laver det billede, du kan se på skærmen. I computere udviklet til kontorbrug, så er der dog oftest brugt grafikkort, som er direkte på det såkaldte motherboard. Det betyder, at kortet fylder mindre, men at det også kan mindre og ikke kan udskiftes.
I en gaming computer, så vil der været et såkaldt ”dedikeret grafikkort”. Dette betyder, at der er én hel enhed i computeren, som KUN står for at lave billederne til skærmen. Grafikkortet er uhyre vigtigt, fordi moderne computerspil skal have så mange billeder i sekundet som muligt, mens de også skal se så flotte ud som muligt.

Processoren klarer alle instruktionerne

Processoren er faktisk kernen i enhver computer, og på engelsk kaldes den også for et ”Central Processing Unit” eller CPU forkortet.
Det er processoren, som tager de instruktioner, som du giver computeren, og så faktisk får noget til at ske. Det betyder, at den står for at ”oversætte” dine handlinger til en strøm.
I gaming er dette ekstremt vigtigt! Her gør en spiller nemlig utroligt mange ting i sekundet, og samtidig skal spillet også vise en hel masse forskellige ting, mens fjender skal reagere og miljøet omkring spilleren skal bevæge sig på en bestemt måde.
Alt dette bliver ordnet af processoren, og det er den, som faktisk sørger for, at instrukserne klares. En hurtigere processor vil derfor kunne klare flere instrukser end en langsommere processor!

RAM, som skal findes frem

Når du spiller et spil, så er der bestemte ting, der skal findes frem. Figurer, billeder og regler skal alle sammen være klar. Men uden RAM, så ville din computer skulle lede alle filerne igennem hver gang, noget nyt skal findes.
I stedet for dette, så er det i RAM, hvor bestemte dele af spillet hele tiden hentes ind. Så betyder det, at computeren har meget let ved at finde de bestemte dele af spillet, som skal bruges til enhver given situation. RAM er hukommelse, og jo flere GB hukommelse du har, jo mere vil du kunne gemme heri.
Er du blevet nysgerrig på verdenen af gamer computere? Så kan du læse videre omkring emnet her, og så er du snart klar til at game på et helt nyt niveau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *