Fritiden

Hvilken vinterjakke er bedst?

Det kommer selvfølgelig an på så meget. Hvor vil du bruge den, hvad vil du bruge den til, hvor tit vil du bruge den og hvor længe ad gange. Alt efter vil det stille forskellige krav til en vinterjakke.
Alle vinterjakker i dag er hightech produkter. En vinterjakke skal holde dig tørt og varmt i ned til minus 20. Ekstreme jakker til professionel brug helt ned til – 80! Det kræver sit materiale. For ikke nok med at vind, sne, is og regn skal holdes ude. Samtidig skal det vand som kroppen hele tiden fordamper også slippes igennem. Dvs. en vinterjakke skal være godt isolerende men også kunne ånde.
Vinterjakker kommer i alle slags kvaliteter og prisklasser. Fra få hundrede kroner til 8 – 10 tusinde.

Find den rigtige vinterjakke til dine behov

Er du til ude liv? Hvis du elsker at vandre i naturen om vinteren har du brug for en anden slags jakke end hvis du opholder dig mest i byen. En vinterjakkes fornemste opgave er at beskytte dig mod kulden. Men det hjælper heller ikke hvis den er så varm at du ikke kan holde det ud.
En jakke der er lavet til arktiske temperaturer er ikke megen hjælp når du går en tur på strøget i + 10. På den anden side, når der er høj luftfugtighed og vinden blæser kan +10 også føles som arktisk. Og ikke kun føles! Det kan også have den samme effekt. Når der trækkes for megen varme ud af kroppen, bliver du syg.
Derfor, inden du skal købe din vinterjakke, find ud af hvad du mest vil bruge den til. Muligvis har du brug for flere end en. En jakke til vandreture, en til byture for eksempel.

Der er mange mærker og kvaliteter

Mærkerne siger tit noget om hvad en vinterjakke er lavet til. North Face for eksempel startede med jakker til det professionelle marked. Polarekspeditioner, bjergbestigninger og den slags. Men de er blevet både populære og kommet i mode. Nu laver de også jakker til almindelige menneskers daglige behov. Andre mærker fokuserer mere på modebevidsthed og udseende.
Men konkurrencen er hård, og ingen fabrikant kan tillade sig at smide halvdårlige produkter på markedet. Mærkevarer er dyrere, men garanterer også en fornuftig kvalitet.

Stort udvalg i online shops

At købe online kan være godt, medmindre du er et af de mennesker der har brug for at mærke tingene med hænderne. Der er mange online shops som sælger vinterjakker. De har et kæmpe udvalg og fører både kendte og mindre kendte mærker. Fordelen ved at købe online er at du nemt kan sammenligne mange forskellige modeller. Også fra forskellige mærker. De fleste online shops fungerer i dag som portaler. De er ikke tilknyttet bestemte mærker men formidler dig den mærke du ønsker.
En anden fordel ved at købe online er fortrydelsesretten. Når du køber online har du en lovsikret fortrydelsesret på 14 dage. Dvs. du kan prøve varen og returnere den inden 14 dage uden at du behøver at sige hvorfor. Den ret har du ikke når du køber offline.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *