Kroppen

Voksenbleer fra Tena giver personer med inkontinens en bedre hverdag

Det er blot få uger siden at Ekstra Bladet havde en forside-historie om hvor mange danskere der egentligt lider af inkontinens. Artiklen nævnte et tal på 400.000 – som imidlertid kun er et estimat. Da hele området er ekstremt tabubelagt findes der nemlig ikke nogen egentlige statistikker, og det er samtidigt et område hvor man må formode, at mange afholder sig fra at fortælle den fulde sandhed hvis de bliver spurgt.

Der findes en række metoder som kan benyttes til udredning af personer med inkontinens – men der findes desværre også rigtigt mange eksempler på, at inkontinensen aldrig helt går væk. Det gælder særligt når snakken går på ældre, som ofte er hårdere ramt af inkontinens end andre dele af befolkningen.

Bleer til voksne er en branche i høj vækst

Det er ikke kun i Danmark at antallet af inkontinente er højt – det gælder for hele verden. Det har de store producenter af hygieineprodukter såsom SCA og Abena også indset for længst. Derfor har flere af dem i stigende grad rettet deres fokus væk fra bleer til børn til i stedet at bruge endnu flere udviklingskroner indenfor bind og bleer til voksne.

Voksenbleer udgør også en enorm udgift for landets kommuner, da mange ældre får dem på bevilling. Det sker som følge af en konkret vurdering fra borgerens læge og fra en visitationssygeplejerske. Før der kan gives bevilling skal alle andre muligheder for at udbedre inkontinensen normalt være undersøgt uden held.

Det private marked er imidlertid også i kraftig vækst. For det første er det langt fra alle der kan få bevillingen fra kommunen – og for det andet anser mange det for at være en så pinlig ting, at de ikke ønsker at tale med andre om det. Derfor afholder de sig helt fra at søge om bevilling og vælger i stedet at købe deres Tena voksenbleer på nettet.

Tena produkter kan købes på nettet med diskret levering

Tidligere var mange nødt til at gå på apoteket eller i Matas for at købe deres Tena produkter – med mange pinlige episoder til følge. Heldigvis er det ikke sådan længere. I dag findes der mange muligheder for at købe bleer til voksne på nettet, og få dem leveret til døren i diskret emballage.

Link: Køb Tena bleer til voksne online ved LivetSomSenior

Det har gjort livet lettere for mange af dem der lider af inkontinens, fordi de så kan købe de nødvendige produkter, uden at skulle stå foran en butiksekspedient med røde ører.

Voksenbleer udgør en anseelig udgift

Man kan komme ud for mange uheldige og pinlige episoder i et liv med inkontinens – men derudover er der så en anden stor ulempe, nemlig prisen på bind. TENA og Abena er de to største producenter indenfor området, men på privatmarkedet er det stort kun TENA der er repræsenteret. De har opdelt deres produkter i to serier kaldet Tena Lady og Tena Men. En af de mest solgte produkter er f.eks. Tena for Men Level 3. Der koster én pakke 149 kroner for 16 styk – altså 9,31 kr./stk.

Med lidt hovedregning kan man hurtigt se, at det med tiden kan gå hen og blive dyrt med voksenbleer. Til gengæld mener langt de fleste at det er pengene værd – fordi en hverdag uden bekymringer er så meget rarere. Nogle af de få der tør udtale sig nævner blandt andet, at de oplever en langt større grad af frihed efter de er begyndt at bruge voksenbleer, fordi de så ikke skal frygte pinlige situationer mens de er ude blandt andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *