Kroppen

Gode Råd Mod Luft I Maven

De fleste af os har prøvet at have luft i maven på et ubehageligt tidpunkt. Det er selvfølgelig ikke sjovt, men det går heldigvis hurtigt over. Men for nogle er det med luft i maven ikke noget der bare går over af sig selv, det er et stort problem og noget der næsten er kronisk. Det er noget værre noget, og derfor har vi fundet nogle gode råd mod luft i maven som du kan bruge hvis det også er noget du har problemer med.

Det første råd – sørg for at bevæg dig

Først og fremmest skal du sørge for at bevæge dig hvis du har luft i maven. Man har måske mest af alt lyst til at lægge sid ned på sofaen og vente på at smerterne holder op, men det går altså ikke. Så op og hop, og kom ud at bevæge dig. Om du laver englehop, knæbøjninger, går en tur, går op og ned af trapperne eller løber en tur rundt om blokken gør ikke så meget, det vigtigste er bare at du får bevæget kroppen og tarmene. Og ja det er ubehageligt og det gør lidt ondt, men det er altså det der skal til.

Spis sundere

Der er en række fødevarer du skal undgå hvis du gerne vil slippe for luft i maven. Det gælder flere typer fodmaps og det gælder sådan noget industrielt produceret mad fyldt med fedt og sukker og tilsætningsstoffer. Sørg i stedet for at spis masser af sundt og grønt og fibre sådan at maven for noget at arbejde med og så skal det nok blive bedre. Prøv også at læg mærke til om der er bestemte typer mad der ligesom giver mere luft end andre. Nogle har det sådan at f.eks. rugbrød eller avocado er noget deres mave bare slet ikke kan lide og er du også en af dem der har det sådan (eller måske med andre slags mad) skal du lige være opmærksom på det sådan at du kan finde synderen og sørge for at undgå den type mad fremover.

Ud med det

Det sidste råd er at hvis du ar luft i maven skal du alså ikke holde igen eller forsøge at holde det inde. Nej du bliver bare nødt til at komme ud med det hvis du mærker at du har luft i maven. Ellers kan du risikerer at du går rundt og holder det inde og at det så ender med bare at gå endnu værre for maven og tarmene, og det kan vi jo ikke have.
Men at gå rundt og prutte hele tiden er selvfølgelig heller ikke det lækreste. Men her er der bare at sige til det at så må du øve dig i at gå ofte på toilettet og gøre det til en vane at slippe en vind når du lige er et sted hvor der ikke er nogen rundt om dig, f.eks. når du går fra A til B eller hvis du lige går udenfor eller noget i den stil.

Det var et par af rådene mod luft i maven. Har du selv nogle gode råd som hjælper for dig så del dem meget gerne med os 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *