Huset

Ikoniske træfigurer fra Kay Bojesen

Der er nok ikke mange i Danmark, der ikke ved hvordan den berømte og ikoniske træfigur Kay Bojesen abe ser ud. Den lille abe har et frækt og legesygt udseende, som falder i de flestes smag. Figuren henvender sig til både børn og voksne, da den er designet til at være robust nok til at lege med. Figuren går under navnet Kay Bojesen, som er navnet på manden, der i sin tid designede aben. Hvad de færreste nok tænker over, når man snakker om den berømte abe, er at den i dag bliver produceret af Rosendahl Design Group. Man burde måske derfor nærmere omtale dem som de berømte og ikoniske Rosendahl træfigurer. Uanset hvilket navn man tillægger de fine træfigurer, er faktum at de er populære som aldrig før. Hvis du vil læse mere om Rosendahl og historien bag, kan du besøge deres hjemmeside.

Rosendahl og træfigurerne

Kay Bojesen er hjernen bag de ikoniske figurer, og dette vil der aldrig blevet lavet om på. Da Rosendahl overtog produktionen og rettighederne efter Kay Bojesens død, skrev de under på at de ville være tro mod hans vision. Bojesens vision gik i høj grad ud på at kombinere blødt og lækkert design med leg og morskab. Bojesen blev inspireret efter han selv blev far og ønskede at designe noget lækkert legetøj til børn i hele verden. Derudover blev han inspireret af sin egen far, der i sin tid snittede træfigurer til Bojesen, da han var helt lille. Kay Bojesen designer løbende nye figurer i hele hans karriere, figurer som næsten alle forestiller dyr. Alle Bojesens originale designs er blevet gen-introduceret i nyere tid og er altså atter blevet sat i produktion igen.

Andre produkter fra Rosendahl

Rosendahl dækker over en lang række produkter, lige fra glas til termokander. Fra bestil til fade. Produkterne hører primært ind under kategorien bolig og køkkenudstyr. I Rosendahls glasserie findes der nærmest alle tænkelig typer af glas. Der findes selvfølgelig helt almindelige rødvinsglas og hvidvinsglas, men der er også mulighed for at købe mere specielle typer af glas såsom longdrinkglas, shotsglas og cognacglas. Der findes flere forskellige designs af glas i serien, så de fleste kan finde noget, der falder i deres smag.

Rosendahl har også produceret et hav af forskellige skåle og fade. Her findes der skåle i alle mulige former og størrelser, der kan holde på lidt af hvert. Der er skåle til fredagsslikket, til den lækre grønne salat, til pastasalaten, dippen og selvfølgelig til alle mulige andre ting. Der er fade i porcelæn og glas, hvor de fleste er ildfaste og altså sagtens kan gå i ovnen. Der er derudover mulighed for at købe specielle låg til glasskålene, så opbevaring af madrester bliver nemt og hurtigt. I samme kategori findes forskellige typer af opbevaringsglas, der f.eks. kan bruges til opbevaring af mel, pasta, frø, kerne og lignende madvarer. Ved at opbevare sådanne madvarer i aflukkede beholdere, mindsker man risikoen for at det bliver dårligt eller tager fugt til sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *