Teknologien

Excel og LOPSLAG

Hvis man i løbet af sit liv har stiftet bekendtskab med en computer, og det er vel efterhånden de færreste, der har ikke har det, så vil man sikkert også kende til den berømte Office pakke. Det er en samling af prorammer, som tilbyder forskellige muligheder. Word er f.eks. et skriveprogram, hvor man kan skrive tekster til alle mulige formål. Det er nok det mest brugte af de programmer, som er en del af Office pakken. Men et af de andre programmer fortjener så sandelig også at blive nævnt, og det er programmet Excel, som er et regnskabsprogram. Det er særlig godt når man arbejder med data. Det kunne f.eks. være når man skal have overblik over et regnskab. Der er programmet intet mindre end genialt. I Excel kan man nemlig meget hurtig få et godt overblik over et ubegrænset mængde data.

Der er mange brugbare funktioner i Excel

Som nævnt er Excel rigtig smart når man gerne vil have et overblik over en stor portion af data. Der er faktisk lavet funktioner, som skal hjælpe en med lige præcis dette. Funktionen LOPSLAG er en af disse. LOPSLAG tillader en at søge efter noget bestemt data, som man f.eks. gerne vil have sat sammen med en særlig person. Hvis man f.eks. skal lave et regnskab over nogle ansatte, og man gerne vil se hvor meget en bestemt person har talt i telefon i den netop overstående periode, så kan man med fordel bruge LOPSLAG. I stedet for at man skal ind og lede efter den bestemte værdi i et regneark, som meget vel kunne indeholde en masse forskellige data, så kan med ved hjælp af LOPSLAG blot indtaste medarbejderens navn, og så kan Excel automatisk finde frem til de talte minutter. På denne måde har Excel hjulpet med at finde det rigtige tal, og man slipper dermed for at man skal sidde og manuelt finde frem til det. Det sparer en masse tid, men det sparer så sandelig også en masse energi.

Excel er spækket med smarte funktioner

LOPSLAG er faktisk kun en af mange funktioner, som der er i Excel. Faktisk er der så mange at man kan starte et helt firma kun med Excel, ligesom de har gjort inde på Excelkonsulent. Desværre er der rigtig mange, som slet ikke ved at Excel er i stand til at hjælpe en i så stor en grad. Og det er helt naturligt, da det altså er de færreste, som har brugt Excel i lige så stor grad som man f.eks. bruger Word. Det betyder desværre bare, at man ikke for det fulde ud af programmet, og at der dermed ligger en masse gode sager, der ikke bliver benyttet. Det er vældig ærgerligt, da det jo ellers kunne være med til at effektivisere ens arbejde. Så hvis man ofte sidder og arbejder med en stor portion data, så bør man gøre sig selv den tjeneste at sætte sig ind i bare nogle af de mange gode funktioner, som man kan finde i Excel. Hvis man først får styr på Excel og dets funktioner, så vil dataarbejde ikke længere være noget problem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *