Økonomien

Hvornår har du sidst kigget på din a-kasse?

En a-kasse er god at have, og der er ret mange af os der bare melder os ind i den når vi bliver færdige med studiet eller får vores første job, og så ellers bare er medlem indtil den dag i dag. Men hvornår har du sidst brugt noget tid på at kigge på din a-kasse? Altså sådan rigtigt kigge på den? Sammenligne den med de andre der er i markedet, set hvor meget du kunne spare ved at skifte, og måske endda skiftet – eller skrevet til dem du har at du gerne vil have rabat?

Det er nok ikke så sandsynligt at det er noget du nogensinde har gjort, og hvis du har er det sikkert mange år siden.

Og det er ret ærgerligt, for du kan faktisk spare flere tusinde kroner om året ved at skifte fra en meget dyr a-kasse til en billig a-kasse, og et par tusinde om året kan man jo altid bruge. Så derfor får du her et par gode råd til at kigge på a-kasser.

Kom i gang med at kigge på det

Det første råd må være at man bare skal komme i gang. Det kan godt være at det virker stort og uoverskueligt, og man har ikke lyst til at bruge tid på det. Måske kan man ikke så godt lide at kigge på tal, måske bliver man lidt forvirret af de mange termer, eller måske vil man bare hellere se fjernsyn eller være sammen med familien.

Og så ender det ligesom med de forsikringer man heller aldrig får kigget på, og det banklån man aldrig får gjort noget ved – det ligger bare der og koster mere end det behøver.

Men det skal være slut nu! Og det behøver slet ikke være så besværligt.

Start med at sæt noget tid af i kalenderen. Det kan være nu her på tirsdag aften. Sig til din mand eller hustru at når børnene sover så skal du altså sidde og kigge på a-kasse så han / hun må ikke forstyrre dig.

Og køb så et eller andet lækkert som gør det lidt nemmere at komme i gang med at kigge på det – det kan være en god øl eller en god flaske rødvin, eller måske noget chokolade eller slik. Sig til dig selv at du kun må tage det frem når du går i gang med arbejdet, så bliver det lidt nemmer at starte.

Og start så med at gå ind på siden her hvor du kan se information om de mange forskellige a-kasser der findes. Og så er det ellers bare om at tage dem fra en ende af, ind at læse om de forskellige. Så ruller bolden, du er i gang, og så er det pludselig ikke så svært.

Overvej utraditionelle a-kasser

Når nu du sidder og kigger på de forskellige a-kasser du har at vælge imellem skal du også huske at ud ikke kun behøver at vælge de klassiske a-kasser der har været her de sidste 100 år, men også kan vælge alternativer som f.eks. Business Danmark, eller lignende nye a-kasser. De har tit nogle fordele ved at de er så nye og har kunnet re-tænke alting uden at være bundet af årtiers tradition, og hvis du går ind her kan du læse lidt mere om hvad de kan tilbyde.

Det var et par gode råd til hvordan du kommer i gang med at kigge på a-kasser – vi håber du sparer en masse penge, og skriv meget gerne i kommentarerne herunder hvad du skal bruge de penge du sparer til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *